Bulgaria (valtion uhkapelitoimikunta)

5.0 luokitus
100% BONUS jopa 100 EUR ensimmäisestä talletuksesta.

Ish-komisioni i kumarit në Bullgari dhe autoriteti i ri

State Commission on Gambling

Çfarë ndodhi me SCG?

Komisioni i kumarit në Bullgari, ose shkurt SCG ( State Commission on Gambling ) ishte një autoritet shtetëror, përgjegjës për kontrollin e kumarit dhe lojërave të fatit në vend. Gjithsesi në vitin që lamë pas, ky komision pushoi së ekzistuari dhe të gjitha kompetencat e tij i kaluan Agjensisë Kombëtare të Të Ardhurave (NRE). 

Ky vendim i shtetit bullgar erdhi pas një sërë problemesh dhe skandalesh që përfshinë komisionin. Këto të fundit detyruan dhe kryetarin e tij që të jepte dorëheqjen. Sipas ligjvënësve në Bullgari, SCG nuk e përmbushi dot detyrën për të kontrolluar dhe siguruar industrinë gjithnjë e më në rritje të kumarit në vend. Prandaj ky vendim ishte i arsyeshëm.

Çfarë ndryshon nën autoritetin e NRE?

Të gjitha detyrat e komisionit i kalojnë tani NRE-së. Subjektet që kishin një licensë të lëshuar nga SCG përpara mbylljes së tij do të vazhdojnë të operojnë. Licensa e tyre konsiderohet ende e ligjshme. Ndërkaq Agjensia Kombëtare e Të Ardhurave do të marrë dhe përgjegjësitë e tjera që lidhen me menaxhimin e aktiviteteve të kumarit në vend, si për shembull:

  • Mbledhja e taksave dhe detyrimeve të tjera financiare nga subjektet.
  • Kontrolli periodik i licensave të lëshuara dhe menaxhimi i aplikimeve të reja.
  • Propozimi i drafteve të reja ligjore dhe zbatimi në përpikmëri i ligjeve aktuale.

Por sigurisht përveç detyrave në lidhje me industrinë e kumarit, NRE do të vazhdojë dhe veprimtaritë e tjera të saj. Agjensia është gjithashtu përgjegjëse për deklarimin e pasurive dhe të ardhurave të individëve, përllogaritjen e taksave dhe tatimeve të tjera për bizneset etj.

Me kalimin e përgjegjësisë për kumarin te NRE, të gjitha kompanitë por dhe lojtarët në Bullgari janë nën një kontroll më të rreptë përsa i përket zbatimit të ligjit. Megjithëse ndryshimi nuk ka shumë kohë që ka ndodhur, numri i bizneseve të palicensuara që operojnë në këtë industri ka pësuar një rënie.

Crazy Fox Casino, 20% käteispalautus jokaisesta talletuksesta, Best 2021 Casino !!!

X